Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mila

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Mila: De meisjesnaam Mila is een verkorting van Camilla met als betekenis "vriendelijk" of is een verkorting van Emilia dat afgeleid is van Aemilius en "navolger" of "mededinger" betekent. Mogelijk is Mila ook afgeleid van de Slavische naam Ludmilla dat "door het volk bemind" betekent.

Bekende naamdragers

Mila Kunis (1983) is een Amerikaans actrice die in Oekraïne geboren werd. Mila Kunis is vooral bekend geworden door haar rol als Jackie in de televisieserie "Family Guy". Ze begon haar carrière in 1998 als actrice in de televisieserie "That's 70s Show" nadat ze gelogen had over haar leeftijd. Ze vertelde namelijk dat ze binnenkort 18 jaar zou worden, terwijl ze maar 14 jaar oud was.

Afgeleide namen: Milina, Lida, Ludmilla, Milla, Emilia, Emily

Geboortekaartjes met de naam Mila

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mila. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mila of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mila kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mila of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Bibi   29 Jul 2013
Ik heb mijn dochtertje Mila genoemd (nu 6 maanden oud). Ik vind het een hele stoere en lieve naam en heb er heel veel positieve reacties op gekregen. Ik hoop dat ze er later ook heel blij mee is!

Jansie   26 Jan 2013
De info over Mila Kunis klopt niet helemaal. Ze is bekend geworden toen zij op 14jarige leeftijd in that 70's show speelde (dus niet family guy). Ze spreekt echter wel de stem van Meg in in de serie Family Guy.

Myriam   13 Aug 2012
Ik heb mijn dochtertje Mila genoemd en tot nu toe alleen maar positieve reacties gekregen! Iedereen vindt het een heel mooie naam. Hij is ook in alle talen goed uit te spreken, is niet té speciaal en komt ook niet te vaak voor.

mila   26 Jun 2011
Hooi ik ben mila abbing en ik ben heel erg blij met mijn naam ze hebben me zo genoemt omdat het een mooie naam is maar ik vind Noa ook mooi!! en mijn betekenis is groot wonder ik doe de gr. aan mijn vader en moeder en bedankt voor mijn naam Dikke Xxx. mila

milla eghermanne   29 Jan 2011
hallo ik milla en mijn naam stemt af van een zageres en mijn papa heet mij zo genoemt door die zangeres. ik ben blij met die naam en heb doe de groetjes aan mijn papa


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455