Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mike

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Mike: Mike is een verkorting van de Hebreeuwse naam Michael en betekent letterlijk "die is zoals God".

Bekende naamdragers

Mike Verdrengh (1946) is een Vlaams televisiemanager, acteur, presentator en diskjockey. Reeds als tienjarige stond Mike Verdrengh als voordrachtkunstenaartje op de BRT televisieset in het programma Ontdek de Ster. Vanaf 1968 begon hij met het maken van muziekprogramma's zoals Tele Top Tien, Shhbam en Hotel Americain, en spelprogramma's zoals Rad Van Fortuin, Dubbel Dobbel en Spel Zonder Grenzen. In 1988 werd hij programmadirecteur van de VTM, de eerste Vlaams commerciƫle televisiezender. Mike acteerde in films zoals Shades en Lijmen/Het Been.

Mike Oldfield (1953) is een Britse popmusicus die bekend is voor zijn Tubular Bells, symfonische muziek waarvoor hij vrijwel alle instrumenten zelf bespeelde. In de jaren 80 schoorde hij ook met de liedjes Moonlight Shadow en To France.

Mike Bryan (1978) is een Amerikaans tennisser die vooral gespecialiseerd is in het dubbelspel, dat hij vooral speelt samen met zijn tweelingbroer Bob Bryan. Tussen 2005 en 2006 behaalde het duo zeven keer op rij de finale van een Grand Slam. Bob en Mike wonnen hun eerste Davisbeker in 2003.

Afgeleide namen: Chiel, Chiela, Giel, Michael, Michaƫl, Machiel, Mechiel

Geboortekaartjes met de naam Mike

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mike. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mike of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mike kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mike of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

beste   06 Jun 2013
Mike is Wim

Mike   31 Oct 2012
Ik vind mijn naam leuk maar inderdaat WTF!

Mike   09 Jun 2010
FTW!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455