Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mika

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Mika: Mika is een typisch Finse naam die afgeleid is van Michaël dat letterlijk "die is als God " betekent. Ook in Japan komt de naam Mika veel voor, waar het "heerlijke geur" betekent.

Bekende naamdragers

Mika is de artiestennaam van de Libanees-Britse zanger Michael Holbrook Penniman (1983). Mika is bij ons bekend voor zijn hits Grace Kelly, Relax, Take It Easy en Big Girl You Are Beautiful. Mika scoorde met het nummer Relax, Take It Easy een nummer 1-positie in de Nederlndse Top 40. In 2008 won Mika de Brit Awards voor Britse Doorbraak en in hetzelfde jaar won hij op de Belgische TMF Awards als Best Pop.

Mika Boorem (1987) is een Amerikaans actrice die te zien was in Jack Frost en Mighty Joe Young. In 2004 speelde Mika Boorem haar eerste hoofdrollen in de tienerfilm Sleepover en Smile.

Afgeleide namen: Machiel, Michaël, Michael, Michel, Michiel, Mike

Geboortekaartjes met de naam Mika

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mika of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje mikaReacties

Reacties in verband met de voornaam Mika kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mika of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Sandy   28 Mar 2018
Onze zoon noemt Mika, onze inspiratie kwam van Mika Hakkinen. Stoere korte naam! Top!

Davy   28 Mar 2018
Mijn zoon heet Mika, fantastisch ventje met een fantastische naam

Mika   07 Dec 2015
Lieve Cindy, we hebben je ontroerende verhaal gelezen en we hopen dat jij en je familie het goed maken. Ik wou ook nog even kwijt dat ik heel blij ben met deze naam maar dat is natuurlijk een bijzaak.Dag dag.

cindy   14 Aug 2014
zo grappig dit mijn vriend heet hakim en ik heet zelf cindy zie ik ineens staan dat hakim cindy ee zeikert vind

Hakim   11 Jun 2013
Ik vind Mika ook een mooie naam en Cindy een zeikerd

ang   17 Jun 2012
wij gaan ons 2de kindje mika noemen 15aug. ben ik uitgerekend ik ken niemand persoonlijk die de naam draagt en ik vind het wel echt een jongensnaam we kunnen eigenlijk geen negatieve kanten vinden met elke naam kun jje natuurlijk weleens gepest worden ik heb niet het idee dat dit een echte pest naam is dus wij gaan ervoor ons eerste zoontje heet trouwens brent dus 2 korte stoere namen passen ook goed bij elkaar

mika   27 Oct 2011
ik vind mijn speciaal maar ik word vaak gepest

Cindy   18 Oct 2011
Myrthe: ik vind je tekst wat ongepast....Wees blij met een broertje. Ik zou er alles aan willen doen om mijn verongelukte broer terug te krijgen... Dus denk eerst een beetje na voordat je zoiets opschrijft!

Julia   04 May 2011
Een kleuter bij mij op school heet Mika hij is echt top Toevalig ruikt hij ook heerlijk

Myrthe   21 Apr 2011
mijn broertje heett Mika. ik vind het een stommem en saaie naam. en hij is K*T. niet de naam maar vooral mijn broertje.

Hilde   16 Oct 2010
MIJN ZOON MIKA 10 JAAR IS BLIJ MET ZIJN STOERE NAAM?DE MENSEN VINDEN HEM SPECIAAL


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455