Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mijntje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Mijntje: Mijntje is afgeleid van Meine, dat "de krachtige" betekent. Het kan ook een verkorting zijn van Willemijn, met als betekenis "de wilskrachtige beschermer".

Bekende naamdragers

Mijntje Donners (1974) is een oud-hockeyspeelster, die als aanvalster speelde in de hockeyhoofdklasse. Mijntje speelde 234 interlands voor de Nederlandse vrouwenhockeyploeg, waarin ze 98 doelpunten scoorde. In 2005 ontving Mijntje de bondspenning, die haar tot erelid van de Nederlandse hockeybond maakte.

Afgeleide namen: Meina, Meine, Mijnke, Mijnsje

Geboortekaartjes met de naam Mijntje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mijntje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mijntje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mijntje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mijntje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455