Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Miguel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Miguel : Miguel is afgeleid van de jongensnaam Michael, met als betekenis "die is zoals God".

Bekende naamdragers

Miguel Indurain (1964) is een voormalig Spaans wielrenner, die vijf maal zonder onderbreking (1991-1995) de Ronde van Frankrijk won. In 1992 won hij naast de Ronde van Frankrijk ook de Giro. In 1994 verbark Miguel het werelduurrecord. verbeterde Indurain in 1994, al raakte hij dat korte tijd later kwijt aan Tony Rominger. In 1996 won hij de Dauphiné Libéré en Olympisch goud op de individuele tijdrit.

Miguel Wiels (1972) is een Vlaams artiest, componist en producent. In 1988 won Miguel de talentenjacht Parade Der Besten. Daarna werd hij de vaste pianist van Koen Crucke. Miguel componeert ook voor K3, Samson en Gert, Kus, Jochem van Gelder en Yasmine. Miguel heeft een relatie met Free Souffriau, beter bekend als Mega Mindy. In 2009 was hij ook één van de juryleden van K2 Zoekt K3, een programma dat zocht naar een nieuw K3-lid.

Afgeleide namen: Chiel, Chiela, Giel, Michael, Michaël, Machiel, Mechiel, Mikael, Migelly, Mike

Geboortekaartjes met de naam Miguel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Miguel . Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Miguel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Miguel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Miguel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Miguel   21 Nov 2013
Ik vind miguel wel een mooie naam (dat ben ik)

Miguel   16 May 2012
AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT! AL DE MIGUELS AAN DE MACHT!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455