Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Miel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Miel: Miel is afgeleid van het Griekse haimulos met als betekenis "vriendelijk". Ook kan Miel kan ook afgeleid zijn van het Latijnse woord aemulus dat "navolger" of "mededinger" betekent.

Bekende naamdragers

Miel Puttemans (1947) is een voormalige Belgische atleet die bekend is voor zijn vele records: hij verbeterde in zijn carrière in totaal zestien wereldrecords, waarvan een groot deel indoor. Zijn eerste wereldrecord liep Miel Puttemans in 1973 op de 3000 m bij internationale indoorwedstrijden in Leiden. Hij nam deel aan 3 Olympische Spelen (1968, 1972 en 1976) maar kon geen gouden medaille winnen.

Miel Cools (1935) is een Vlaams zanger die "Nestor van de kleinkunst" wordt genoemd. Miel Cools begon zijn carrière in 1954 als schrijver van de operette De Misbakken Student. Oorspronkelijk zong hij liedjes Toon Hermans en Jules de Corte, maar daarna schreef hij zijn eigen muziek: Boer Bavo, De Soldaat, Houden Van, De Troubadours, Vader, Lied van Jan en De zeven zwanen.

Afgeleide namen: Aemilius, Amilus, Emiel, Emil, Emile, Emilia, Emilie, Emilius, Emilio

Geboortekaartjes met de naam Miel

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Miel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje mielReacties

Reacties in verband met de voornaam Miel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Miel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

miel   12 Oct 2016
dit is vet cool

michaël   06 Apr 2014
miel is een leuke naam vooral omdat hij zo weinig voorkomt


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455