Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Midas

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Midas: Midas is de naam van een figuur uit de Griekse mythologie. Midas wenste dat alles wat hij aanraakte, in goud zou veranderen.

Bekende naamdragers

Midas Dekkers (1946) is een Nederlandse bioloog en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Midas schreef meer dan vijftig kinder- en jeugdboeken. Als bioloog is hij bekend door zijn scherpe observaties. Midas schrijft columns in Nieuwslicht en maakte voor televisie kinderprogramma's als Max Laadvermogen en Pootjes.

Midas was in de Griekse mythologie een koning van Frygiƫ. Omdat Midas de dronken sater Silenos gered had kreeg hij van Dionysos, de wijngod, de kracht om alles wat hij aanraakte te laten veranderen in goud. Maar toen Midas ook zijn voedsel en kind in goud veranderden, besloot hij de macht die hij had weg te wassen in een rivier.

Geboortekaartjes met de naam Midas

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Midas. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Midas of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Midas kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Midas of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455