Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Michelle

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Michelle: Michelle is afgeleid van de Hebreeuwse naam Michael met als betekenis "die is als God". Michael is een van de aartsengelen uit het Oude Testament.

Bekende naamdragers

Michelle Pfeiffer (1958) is een Amerikaanse filmactrice die doorbrak met de musical Grease 2. Ze kreeg maar liefst 3 Oscarnominaties voor haar optrede in de films Dangerous Liaison, The Famous Baker Boys en Love Field. Michelle Pfeiffer is vooral bekend van haar rol van Catwoman in de film Batman Returns. In 1997 werd ze gekozen als Best Geklede Vrouw en in 2007 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame. Michelle Pfeiffer is heel verlegen en houd eigenlijk niet van publiciteit.

Michelle Trachtenberg (1985) is een Amerikaanse actrice die haar eerste rol kreeg toen ze 5 was als Dinah Driscoll in een aflevering van Law and Order. Ze speelde de rol van Dawn Summers in de televisieserie All My Childrin. In de allerlaatste levering van de serie de laatste zin zeggen. Ze acteerde in films zoals Eurotrip, Mysterious Skin en Ice Princess.

Michelle Williams (1980) is een Amerikaanse actrice die bekend werd door haar rol als Jen in de televisieserie Dawson's Creek. Voor haar rol van Alma in de film Brockeback Mountain kreeg ze een Oscarnominatie en een Golden Globe.

Michelle Phillips (1944) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Michelle werd beroemd als lid van de band The Mamas and Pappas. Ze acteerde in de televisieserie Knots Landing en de film Star Trek. Ze huwde met John Phillips, tevens lid van The Mamas and Papas, maar door haar ontrouw scheidde het paar. Uiteindelijk moest ze ook de band verlaten.

Afgeleide namen: Chiel, Chiela, Giel, Machiel, Mechiel, Michaƫl, Michiel, Mick, Mike

Geboortekaartjes met de naam Michelle

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Michelle of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje michelleReacties

Reacties in verband met de voornaam Michelle kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Michelle of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

michelle   20 Aug 2014
hoi ik heet ook michelle en het is een leuke naam voor meisjes

joep    20 Apr 2013
mijn juf heet michelle

Michelle   03 Feb 2013
Hoi ik ben michelle en ik ben knapp!!

Michelle   07 May 2012
Michelle is een leuke naam en ik ben ook blij dat ik deze naam heb want het beteknt als van God. Het is wel jammer dat deze naam erg vaak voor komt.

Michelle   02 Apr 2012
Michelle is een hele mooie naam het betekent die als god is Ik ben er heel trots op

Michelle   20 Oct 2011
ik vind het een veel voor komende naam en dat is niet leuk

michelle   28 Aug 2011
ik ben god!

Michelle   12 Jun 2011
Ik vind mijn naam mooi! Vooral omdat er in mijn tijd nog niet veel Michelle's waren! nu is dat wel anders maar toch.... Vind het een leuke naam

michelle   09 Apr 2011
ik vind michelle een heel mooi naam hoor

Michelle   04 Apr 2011
mijn naam heb best veel geluk mee, lijkt net of altijd een beschermengel hebt, heb altijd geluk.e veel zeggen dat het door me naam komt

michelle   02 Feb 2011
het is een stomme naammichelle   07 Nov 2010
hoi mijn naam is michelle als iemand zijn kind zo wil noemen doe dat echt niet ik vind dat echt geen mooie naam ik wilde amber of iris of jill en lauren noemen dat zijn coolere namen echt waar hoor noem je kind niet zo alleen als de achternaam dan pype zou zijn

michelle   20 Oct 2010
mijn mama heeft mij zo genomd omda ik mooi was

michelle   20 Oct 2010
ik noem ook michelle ik heb echteen mooie naam mijn lief zegt da

renee   28 Aug 2010
michelle is een heel mooie zal ik zeggen prachtige naam ze lijkt mij ook heel chic ik ga mijn kind ook zo noemen

cookie   25 May 2009
leuke naam!

jaap   20 Feb 2009
Michelle is een prachtige naam. Mooiste is nog dat het geen naam is uit het oude testament, maar de hoofdengel die nu nog strijd voert voor Jezus. De naam betekent: Sterk in de strijd. Prachtig!

michelle   27 Jan 2009
ik vind michelle een hele leuke naam vooral omdat het uit frankrijk komt en ik woon in nederlnd en daar komt het haast niet voor


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455