Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Michaël

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Michael: Michael is een Hebreeuwse naam met als letterlijke betekenis "wie is God". Michael is een van de aartsengelen uit het Oude Testament. De engel Michael wordt vaak voorgesteld als een gevleugelde ridder die met een vlammend zwaard op een overwonnen draak staat.

Bekende naamdragers

Michaël Llodra (1980) is een Frans tenniser die vanaf 1999 professioneel tennist. Het feit dat Michaël linkshandig is maakt het voor vele tegenstanders lastig. Hij won twee ATP tornooien: in 2004 won hij de Ordina Open en in 2008 het tornooi van Adelaine.

Michael Boogerd (1972) is een voormalig Nederlands professioneel wielrenner. In 1999 won hij de Amstel Gold Race. Verder won hij ook nog twee etappes in de Ronde van Frankrijk.

Michael Schumacher (1969) is een voormalig Duits autocoureur van de Formule 1. Michael werd zeven keer wereldkampioen. Michael Schumacher is ambassadeur van de UNESCO en is betrokken bij meerdere liefdadigheidsprojecten.

Michael Douglas is een Amerikaans acteur en filmmaker. Hij won een Oscar voor de beste film en voor beste acteur. Michael is gehuwd met Catherine Zeta-Jones die wel 25 jaar jonger is, maar op dezelfde dag verjaart als hijzelf.

Afgeleide namen: Chiel, Mechiel, Michaël, Michaell, Michaela, Mike

Geboortekaartjes met de naam Michael

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Michael. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Michael of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Michael kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Michael of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Michael   19 Feb 2017
Mijn naam is Michael en ik ben vernoemd naar het jongetje Michael die in de film stierf en de film heet: Het kleine huis op de prerie als ik het goed schrijf.

Amy   16 Feb 2012
mijn zoon gaat Michael heten, hij gaat zo noemen omdat mijn favoriete acteur,Michael Weatherly, zo noemt♥

ivan   22 Nov 2011
ik wweet het niet

Joren   03 Sep 2011
Zet Michael Jackson er ook op alsjeblieft. Long live The King Of Pop! xD

Michael.m   28 Aug 2010
Mijn naam is Michael en ik vind het een mooie naam een echte jongens naam ik ben vernoemd naar een film acteur.

PerZ   07 Apr 2010
ja echt he.. waar is michael jackson?

Lubna   16 Dec 2009
Je vergeet inderdaad Michael Jackson!! Wie vergeet die nou? =)!

Janne   01 Dec 2009
Je vergeet Michael Jackson!!

Michaël   22 Jun 2009
de Aartsengel in de bijbel heet Michaël en geen Michael

peter en patricia van zon   27 Sep 2008
onze baby gaat michaël heten, wordt begin december 2008 geboren


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455