Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Micha

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Micha: Micha is afgeleid van Michael, een Hebreeuwse naam met als letterlijke betekenis "wie is God".

Bekende naamdragers

Micha Marah (1953) is een Vlaamse zangeres. Ze maakte haar debuut als zangeres op 16 jarige leeftijd. In 1971 scoorde ze haar eerste hit met haar liedje Tamboerke. In de jaren tachtig en negentig presenteerde Micha ook radioprogramma's en was ze te zien in allerlei televisieprogramma's.

Micha Hulshof (1979) is een Nederlands acteur, die debuteerde in 1995 met zijn rol als Evert in de film De Tasjesdief. Daarna was Micha te zien in verschillende televisieseries en in enkele films waaronder Lek, Bride Flight en Het Schnitzelparadijs. Voor zijn rol in de film Bride Flight werd hij in 2009 genomineerd voor een Gouden Kalf.

Afgeleide namen: Chiel, Mechiel, Micah, Michael, Michaƫl, Michaell, Michaela, Mike

Geboortekaartjes met de naam Micha

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Micha. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Micha of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Micha kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Micha of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455