Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Mia: De meisjesnaam Mia is afgeleid van Maria, dat "bitterheid" betekent.

Bekende naamdragers

Mía Maestro (1978) is een Argentijns actrice, die bekend werd door haar rol Nadia Santos in de Amerikaanse televisiereeks Alias. Daarnaast was ze te zien in enkele Spaanstalige films zoals Frida, Diarios De Motocicleta en Secuestro Express.

Mia De Vits (1950) is een Belgisch politica en voormalig vakbondsleidster. In 2009 werd ze voor de sp.a verkozen als Vlaams volksvertegenwoordiger. In 1983 werd Mia Nationaal Secretaris van de socialistische vakbond ABVV voor sociale zekerheid en arbeidsrecht en zes jaar later werd ze Algemeen Secretaris van het ABVV. In 2002 werd de eerste vrouw die nationaal voorzitter werd van een vakbond. Van 2004 tot 2009 was Mia Europarlementslid van de sp.a. en werkte voor de commissies Interne Markt en Consumentenbelangen en Economische en Monetaire Zaken.

Afgeleide namen: Miah, Miana

Geboortekaartjes met de naam Mia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455