Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mette

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Mette: Mette is een typisch Friese naam met als betekenis "verzamelplaats". Mette als meisjesnaam kan een verkorting zijn van Mathilde ("machtige strijdster") of Margaretha ("bitterheid").

Bekende naamdragers

Mette Jacobsen (1973) is een voormalig topzwemster, gespecialiseerd in de vlinderslag. In 1995 won Mette Jacobsen de Europese kampioenschappen van Wenen voor zowel de 100 meter vlinderslag als de 100 meter rugslag. Mette Hageman (1966) is een Nederlandse golfspeelster die als prof 7 keer de Strokeplay Kampioenschap won. Daarnaast won Mette 2 keer het PGA Kampioenschap en 3 keer het Matchplay Kampioenschap. In 2007 organiseerde Mette de eerste Ronald McDonald House Charity Pro-Am, waarbij de opbrengst ging naar het Ronald McDonald House in Groningen.

Afgeleide namen: Marga, Margareta, Margaretha, Mette, Metteke, Metten, Mettentsje

Geboortekaartjes met de naam Mette

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mette. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mette of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mette kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mette of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Gerdine   31 May 2010
Mijn ponytje heet ook Mette! eigenlijk heette ze Menteh.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455