Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Merlijn

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Merlijn: De naam Merlijn verschijnt voor het eerst in de Arthurromans. De naam Merlijn betekent letterlijk "zeefort". Als vrouwelijke naam kan Merlijn ook afgeleid zijn van Maria.

Bekende naamdragers

Merlijn de Tovenaar was een Keltische druïde die volgens de sage een rol heeft gespeeld bij de opvoeding en in het leven van koning Arthur. Volgens verschillende overleveringen was Merlijn een zoon van de duivel en een vrouw.

Merlijn Passier (1972) is een Nederlandse regisseur en presentator. Met zijn afstudeerproject, de film De Tranen Van Castro, won hij een Gouden Kalf voor beste korte documentaire en een Gouden Kalf voor beste acteur. Ook internationaal won deze film verschillende prijzen. Merlijn regisseert voor verschillende omroepen en heeft zijn eigen productiemaatschappij voor audiovisuele producties.

Afgeleide namen: Marlin, Marlon, Merle, Merlen, Merlyn

Geboortekaartjes met de naam Merlijn

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Merlijn. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Merlijn of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Merlijn kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Merlijn of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455