Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Merle

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Nederlands

Betekenis Merle: De meisjesnaam Merle is waarschijnlijk afgeleid van de vogelnaam "Merel".

Bekende naamdragers

Merle Haggard (1937) was in de jaren zestig de belangrijkste vertolker van het Bakersfield Sound. Merle wordt beschouwd als de meest invloedrijke songwriter in country music sinds Hank Williams.

Merle Oberon (1911-1979) was de artiestennaam voor Estelle Merle O'Brien Thompson, een in India geboren Brits actrice. Merle werd ontdekt door regisseur Alexander Korda, die haar de artiestennaam Merle Oberon gaf. Ze maakte in 1933 haar debuut als Anne Boleyn in de succesvolle film The Private Life of Henry VIII. Enkele jaren later speelde ze in The Dark Angel, haar eerste Hollywoodfilm, die haar een Oscarnominatie bezorgde. Maar Merle blijft vooral bekend voor haar rol in de film Wuthering Heights.

Afgeleide namen: Merel, Merle, Merlin, Merula

Geboortekaartjes met de naam Merle

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Merle. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Merle of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Merle kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Merle of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Stefan a   02 Mar 2020
Mooie naam zocht eigenlijk naar Merlijne maar ach


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455