Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Menno

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Menno: Menno is een Friese jongensnaam met als betekenis "de sterke".

Bekende naamdragers

Menno ter Braak (1902-1940) was een Nederlands schrijver en criticus. Menno was medeoprichter van het invloedrijke literaire tijdschrift Forum. In 1933 werd Menno aangesteld als letterkundig redacteur van het dagblad Het Vaderland. Als redacteur gaf kritieken over de boeken die hij recenseerde maar ook over de actualiteit en de maatschappelijke problemen van zijn tijd. Hij werd een democraat en bekritiseerde het nationaalsocialisme.

Menno Bentveld (1967) is een Nederlands televisiepresentator. In 1990 begon Menno als presentator van Club Veronica. Daarna stapte hij over naar de VARA waar hij verschillende programma's presenteerde, zoals Twaalf Steden, Dertien Ongelukken, Jules Unlimited, De Ontdekking, Nieuwslicht, Herexamen, Jongeren Lagerhuis en Op Weg Naar Het Lagerhuis. Sinds 2007 presenteert Menno, samen met Andrea van Pol, het programma Vroege Vogels op Radio 1.

Menno Simons (1496-1561) was een Nederlandse rooms-katholiek priester en leidinggevende anabaptistische kerkhervormer. Omdat Menno de kinderdoop verwierp als bijbels niet gefundeerd liet hij zich in 1535 opnieuw dopen en daarmee kwam het tot een openlijke breuk met de rooms-katholieke Kerk.

Afgeleide namen: Mena, Menk, Menke, Menne, Meno, Menso, Ment, Mentje, Menzo

Geboortekaartjes met de naam Menno

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Menno. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Menno of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Menno kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Menno of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Menno   24 Jan 2013
Volgens mij is Menno de Groningse variant van Minne (Fries), m.a.w. Menno is eigenlijk geen Friese naam!

Els   16 Dec 2010
Alle Menno's die ik ken, zijn ondernemende types. Ze gaan graag hun eigen gang en hebben een bloedhekel aan dwang. "moeten" is een vies woord voor ze, behalve als ze zelf iets willen. Haha.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455