Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Melody

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Melody: De meisjesnaam Melody is afgeleid van het Griekse melooidia, met als betekenis "melodie".

Bekende naamdragers

Melody Klaver (1990) is een Nederlands actrice die in 2003 debuteerde met de rol van Zlata in de televisiefilm Mijn zusje Zlata. Voor haar hoofdrol in de film Diep werd ze op het Nederlands Filmfestival genomineerd voor een Gouden Kalf en kreeg ze een Tudor Award voor de beste buitenlandse actrice op het filmfestival van Genève. Daarna was Melody te zien als Kiki in het art-house drama Langer Licht en als Debby in de film Afblijven. In 2008 won ze een Rembrandt Award voor haar rol als Erica in de film Oorlogswinter. Ook haar twee zussen Kimberley en Stephanie zijn actrices.

Afgeleide namen: Melodee, Melodi, Melodia, Melodie

Geboortekaartjes met de naam Melody

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Melody of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje melodyReacties

Reacties in verband met de voornaam Melody kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Melody of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Melody   11 Nov 2019
Ik vind het de mooiste naam van de wereld ???? (ik heb hem zelf ook)

sylvana   04 Sep 2011
Mijn dochter heet melody en ik vind het de mooiste naam wat er is en het past precies bij haar


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455