Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Maya

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Maya: Maya is afgeleid van het Griekse woord maia dat "moeder" betekent. Maya wordt ook gebruikt als een verkorting van Maria. Bij de naam Maya denkt men vaak aan De Maya, een volk in het zuiden van Mexico. Maya is ook een begrip uit het Hindoeïsme en Boeddhisme. Het betekent een sluier van illusies die ervoor verantwoordelijk is dat de meeste mensen belet inzicht te krijgen.

Bekende naamdragers

Maya Eksteen (1958) is een Nederlandse presentatrice die bekend werd van haar programma Radio Romantica op radio Veronica. Ze presenteerde verschillende televisieprogramma's waaronder Maya, Lief en Leed en de 5 Uur Show. In 2000 speelde ze mee in het televisieprogramma Big Brother VIPS.

Maya Albert (1975) is een Belgische actrice die bekend werd als Aisha Fawzi in de soapreeks Thuis.

Maya Bouma (1933-1998) was een Nederlandse actrice die haar loopbaan startte in het ABC-cabaret van Corry Vonk en Wim Kan maar werd pas bekend door har optreden in het televisieprogramma Pension Hommeles.

Afgeleide namen: Maja

Geboortekaartjes met de naam Maya

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Maya of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje mayaReacties

Reacties in verband met de voornaam Maya kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Maya of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

maya   27 Dec 2015
ik ben blij dat mijn naam zo heet maar soms wordt ik gepest door maya de bij

Aida   25 May 2013
mijn dochtertje die 8 weken oud is heet Maya. We vinden het geweldige naam

Lyla   28 Sep 2010
Als ik ooit een kindje krijg dat een meisje is dan noem ik haar Maya! (L)

Mariska   29 Jan 2010
Ons kleinste (nu 6 maanden) van de vijf kinderen heet zo, wel anders geschreven MAIJA, wij vinden het een prachtige naam, past ook echt bij haar !

Olivia   20 Nov 2009
mijn aller beste vriendin heet zo en ik vind het een super mooie naam echt waar misschien noem ik mijn kind wel zo het is echt een prachtnaam

mart   15 Nov 2009
mijn britse korthaar kitten heeft deze mooie naam meegekregen .een naam wat bij haar hoort

Maya   01 Nov 2009
jha,mijn naam... een kei toffe naam, je bent ineens zoo beroemd. als je je kind zo wil noemen, goeie keuze dan maar !! dooeeii

maya   23 Oct 2009
mijn hond heet zo

maya    30 Aug 2009
(L)

Maya   30 Aug 2009
zo heet ik

Maaike   14 Aug 2009
Mijn dochertje gaat Maya heten. Ze zit nu nog veilig in de buik, maar we weten het al zeker! Mooie en krachtige naam vinden wij!!een fiere opa    21 Apr 2009
Maya zo heet ons eerste kleinkind mooie naam

maya   18 Oct 2008
deze naam is gewoon de max

surya   09 Jul 2008
Ik vind Maya een heel mooie naam en wie weet als ik een meisje krijg...


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455