Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Maxine

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Maxine: De meisjesnaam Maxine is afgeleid van het Latijns maximus dat "grootste" betekent.

Bekende naamdragers

Maxine (1970) is een Nederlandse zangeres mat als echte naam Gonny Buurmeester. Maxine is vooral bekend door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. Oorsponkelijk trad ze op onder de naam Bojana. Op haar 15de werd Maxime zangeres in de schoolband. In 1996 vertegenwoordigde Maxine, samen met Franklin Brown, Nederland op het Eurovisie Songfestival waar ze 7de plaats behaalden met het liedje De Eerste Keer. Daarna bracht ze met redelijk succes een aantal singles uit, waaronder Als Je Weet Wat Je Wilt, Nooit Meer Alleen, Waanzin en African Dream. In 2003 scoorde ze samen met DJ Stuart een grote hit met het liedje Free.

Afgeleide namen: Maxime, Maxima, Maxim, Maximiliaan, Maximiliana, Maximus, Maximin

Geboortekaartjes met de naam Maxine

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Maxine. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Maxine of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Maxine kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Maxine of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455