Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Maxim

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Maxim: Maxim is een verkorting van Maximiliaan, dat afgeleid is van het Latijnse Maximus met als betekenis "de grootste". De namen Maximiliaan en Maximus waren in het verleden heel populair, maar nu wordt de voorkeur gegeven aan de verkorte versie Maxim.

Bekende naamdragers

Maxim Reality (1967) is de pseudoniem van Keith Palmer is een zanger van de Britse band The Prodigy maar hij treed ook solo op als Maxim. Als Maxim bracht hij twee albums uit: Hell's Kitchen en Fallen Angel.

Maxim Hartman (1963) is een Nederlands presentator van vooral kinderprogramma's maar die ook acteerde als Rembo. In 2005 ontving Maxim Hartman de Cinekid Kinderkast prijs voor zijn televisieprogramma Lekker dansen. Hij wil steeds benadrukken dat humor overal aanwezig is dat lijden zinloos is.

Afgeleide namen: Maxima, Maxime, Maximiliaan, Maximiliana, Maximus, Maximin

Geboortekaartjes met de naam Maxim

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Maxim of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje maximReacties

Reacties in verband met de voornaam Maxim kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Maxim of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

maxim    12 Jun 2015
ik hou van mijn naam ik heb er nog nooit zoon mooie naam gehoord ik hou van mijn naam het is een krijger maximus de grootste van de romeine en de sterkste ik hoe van mijn naam

maxim   12 Jun 2015
ik vind het een hele mooie naam ik ben er trots op

maxim   13 Oct 2011
niceee

maxim   24 Jul 2011
maxim is een heel mooie naam maar niet te verwarren met maxime want de meeste schrijven het zo grrr

maxiem   27 Oct 2010
Wat betekend dan MAXIEM?

nick   07 Sep 2010
Lol maxim is een grave naam maar een vriend van mij heet maxim en hij is de kleinste persoon van mijn leeftijd die ik ken!

Karlijn   01 Aug 2010
Mooie naam, ons zoontje heet zo. Vooral de betekenis vinden we erg mooi. Deze naam past dan ook perfect bij hem... het is een mannetje met een sterke wil.. heel groots!!

Maxim   29 Dec 2008
wat een mooie naam is dat! ik wou maar dat ik zo een mooie naam had...... ooh ja ik heb al zo een mooie naam! wat chill

maxim   29 Dec 2008
van welk land komt maxim


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455