Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Maurits

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Maurits: Maurits is afgeleid van Mauritius dat letterlijk "bewoner van Mauretaniƫ" betekent.

Bekende naamdragers

Maurits van Oranje (1567-1625) was Prins van Oranje, Graaf van Nassau, stadhouder en kapitein-generaal van het leger van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Onder zijn leiding werd het gehele noordoosten van Nederland op de Spanjaarden veroverd.

Maurits Sabbe (1873-1938) was een Vlaams auteur en voorvechter van de Vlaamse Beweging. Maurits werd in 1919 conservator van het Plantin-Moretusmuseum te Antwerpen en vanaf 1923 hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Vrije Universiteit van Brussel. Bij het Sashuis aan het Minnewater te Brugge staat een borstbeeld onthuld aan Maurits Sabbe.

Afgeleide namen: Maurice, Mauritz, Maurizio, Maura, Mauro

Geboortekaartjes met de naam Maurits

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Maurits. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Maurits of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Maurits kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Maurits of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455