Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Maurice

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Maurice: Maurice is afgeleid van Mauritius dat letterlijk "bewoner van Mauretaniƫ" betekent.

Bekende naamdragers

Maurice Lippens (1943) is een Belgisch bestuurder en broer van Leopolold Lippens, burgemeester van Knokke. Onder leiding van Maurice Lippens werd de verzekeringsmaatschappij AG uitgebouwd tot Fortis, waarvan hij voorzitter was van 1990 tot 2008, toen hij ontslag moest nemen als resultaat van een compromis tussen de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse regeringen.

Maurice Ravel (1875-1937) was een Frans componist die beschouwd wordt als als de belangrijkste impressionist in de klassieke muziek en als voorloper van het expressionisme. Maurice Ravel is vooral bekend van voor zijn ballet de Bolero, hoewel Maurice zelf dit werk als waardeloos beschouwde.

Afgeleide namen: Maurice, Maurits, Mauritz, Maurizio, Maura, Mauro, Maup

Geboortekaartjes met de naam Maurice

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Maurice. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Maurice of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Maurice kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Maurice of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455