Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Matthijs

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Matthijs: De jongensnaam Matthijs is afgeleid van de Hebreeuwse naam Matheus en betekent "gave van God".

Bekende naamdragers

Matthijs Maris (1839-1917) was een Nederlands kunstschilder. Mathijs kreeg met de hulp van een beurs van Koningin Sophie een opleiding aan de academie van Antwerpen. Hij verbleef vooral in Parijs waar hij de bekende werken Souvenir d'√Āmsterdam en de Vier Molens schilderde.

Matthijs Vermeulen (1888-1967) was een componist en wordt velen beschouwd als de grootste Nederlandse symfonische componist. Vanwege een conflict met de dirigent Willem Mengelberg besloot Matthijs om Nederland te verlaten en vertrok hij naar Frankrijk. Na de tweede wereldoorlog verhuisde hij terug naar Nederland. De naar hem vrenoemde Matthijs Vermeulenprijs is de meest gerenommeerde muziekprijs voor Nederlandse componisten.

Afgeleide namen: Mathijs, Matthias, Matthis, This, Ties

Geboortekaartjes met de naam Matthijs

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Matthijs. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Matthijs of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Matthijs kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Matthijs of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

ma_dalton   30 Oct 2015
Onze zoon heet Matthijs. Ik vond dat altijd een stoere naam en kan ook niet 'lelijk' uitgesproken worden


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455