Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Matthew

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Matthew: De jongensnaam Matthew is afgeleid van Matheus dat "gave van God" betekent.

Bekende naamdragers

Matthew Lawrence (1980) is een Amerikaans acteur en komiek. Matthew maakte zijn debuut als Danny Carrington junior in de televisieserie Dynasty. Hij zong het liedje Silent Night in Brotherly Love. Matthew begon zijn zangcarrière in 1986 op de Macy's Thanksgiving Day Parade. In 1995 zong hij voor Brotherly Love het nummer Silent Night.

Matthew Bellamy (1978) is de leadzanger, gitarist en pianist van de Britse rockband Muse. Matthew staat bekend om zijn typische luidruchtige ademhalingstechniek en stemgeluid. Typisch voor Matthew is dat hij klassieke muziek mengt met andere stijlen zoals rock. In 2008 kreeg hij een ere-doctoraat in de kunst van de University of Plymouth.

Afgeleide namen: Mathijs, Matthias, Matthis, This, Ties

Geboortekaartjes met de naam Matthew

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Matthew. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Matthew of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Matthew kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Matthew of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455