Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mats

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Mats: Als meisjesnaam is Mats een verkorting van Mathilde, met als betekenis "machtige strijdster", terwijl Mats als jongensnaam een Zweedse vorm is van Mattheus, dat "geschenk van Jahweh" betekent. Mogelijk is Mats verkorting van Martius en zou dan "van Mars" betekenen.

Bekende naamdragers

Mats Wilander (1964) is een voormalig Zweeds tennisspeler die zeven grandslams won en drie maal de Davis Cup. In 1988 bereikte Mats Wilander de 1ste plaats op de ATP wereldranglijst. In 1982 verloor hij de Davis Cup tegen McEnroe in een partij die wel 6 uur en 22 minuten duurde.

Afgeleide namen: Maarten, Maat, Matsen, Matsje

Geboortekaartjes met de naam Mats

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mats. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mats of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mats kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mats of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

esther   24 Dec 2012
Onze zoon is een hele stoere Mats! Alleen maar leuke reacties gehad, kort, bondig, duidelijk.

Claudia   07 May 2012
Ook wij hebben gekozen voor de naam Mats. Een leuke stoere jongensnaam!

paulien   23 Mar 2012
ja dat is een mooie naam

Arnoud @ Farinia   05 Dec 2009
We verheugen ons erop ons kindje rond eind januari MATS te gaan noemen!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455