Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mathias

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Mathias: Mathias is een Franse vorm van Mattheus dat "geschenk van God" betekent. Mattheus is de apostel die na de dood van Jezus als plaatsvervanger werd aangeduid. Mathias kan ook afgeleid zijn van Moor, een "inwoner van Mauretaniƫ".

Bekende naamdragers

Mathias Sercu (1970) is een Vlaams acteur, schrijver en regisseur. Mathias treed vooral op in theater maar is ook een bekend gezicht in heel wat Vlaamse televisieseries Buiten De Zone, Flikken en Hallelja! Hij acteerde ook in enkele Vlaamse films waaronder Team Spirit en Iedereen Beroemd.

Mathias Coppens (1978) is een Vlaamse acteur en televisiepresentator. In 2004 presenteerde hij samen met zijn broer De Meest Identieke Tweeling. Hij gaat ook op stap voor de regie van programma's zoals De Poolreizigers en The Road Ahead. Andere programma's die hij presenteerde zijn De Slechtste Chauffeur van Vlaanderen en Houd de Dief. Als acteur vertolkte Mathias de hoofdrol in de film De Wereld van Ludovic en de rol van rechercheur in de televisieserie Aspe.

Mathias Rust (1968) is een Duits piloot die bekend werd nadat hij in 1987 lande op het Rode Plein in Moskou met een vliegtuigje. Alhoewel zijn poging tot doel had de wereldvrede te bevorderen werd hij gearresteerd en moest hij 432 dagen in de gevangenis doorbrengen.

Afgeleide namen: Mathijs, Matthias, Matthijs, Ties, This, Mattes

Geboortekaartjes met de naam Mathias

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mathias. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mathias of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mathias kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mathias of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

mathias   07 Mar 2012
dat is waar goeike


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455