Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Martine

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Martine: De meisjesnaan Martine is afgeleid van de Latijnse naam Martius, met als betekenis "afkomstig van Mars" betekent.

Bekende naamdragers

Martine Bijl (1948) is een Nederlands zangeres, actrice, schrijfster en cabaretière. Martine werd in 1965 ontdekt door Willem Duys terwijl ze nog op het gymnasium zat en scoorde al jong hits, waaronder De Makelaar Van Schagen en Bloemendaalse Bos. Martine speelde in films zoals Help, De Dokter Verzuipt en Vroeger Kon Je Lachen. Ze was jarenlang panellid in het legendarische Wie van de Drie. Martine kreeg verschillende prijzen waaronder een Edison, een Gouden Televizier-Ring, een Johan Kaart Prijs en een Scheveningen Cabaretprijs.

Martine Tanghe (1955) is een bekende Vlaamse nieuwslezer van de Vlaamse publieke omroep VRT. In 2000 won ze de ANV-Mediaprijs en in 2008 kreeg zij een Eervolle Vermelding bij de AIB Media Excellence Awards. Samen met Philip Freriks leest ze ieder jaar het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor.

Afgeleide namen: Martina, Martinus, Martina, Maart, Maarten, Maatje, Maerten, Marten, Martianus, Martin, Martine, Martijn, Marte, Martje

Geboortekaartjes met de naam Martine

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Martine. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Martine of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Martine kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Martine of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455