Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Martina

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Martina: De meisjesnaan Martina is afgeleid van de Latijnse naam Martius, met als betekenis "afkomstig van Mars" betekent.

Bekende naamdragers

Martina Navratilova (1956) is een voormalig Amerikaans proftennisster van Tsjechoslowaakse afkomst. In 1975 kon ze uit het communistische Oostblok ontsnappen en ging ze zich vestigen in Amerika. Martina won 18 grandslamtitels in enkelspel en 41 in dubbelspel. Ze stond 331 weken nummer één van de wereld. Martina is een icoon van de homobeweging en is een overtuigd vegetariër.

Afgeleide namen: Martinus, Maart, Maarten, Maatje, Maerten, Marten, Martianus, Martin, Martine, Martijn, Marte, Martje

Geboortekaartjes met de naam Martina

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Martina. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Martina of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Martina kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Martina of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455