Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Martha

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Armeens

Betekenis Martha: De meisjesnaam Marthe is afgeleid van Martinus. De oorsprong van Martinus is waarschijnlijk te vinden in het Armeense woord mart dat "heerseres" betekent.

Bekende naamdragers

Martha van Zweden (1901-1954) was een Zweedse prinses en van 1929 tot 1954 kroonprinses van Noorwegen, nadat ze trouwde zij met de Noorse kroonprins Olav. Ze kregen drie kinderen: Ragnhild, Astrid en Harald.

Martha Washington (1731-1802) was de vrouw van George Washington en daardoor de eerste first lady van de Verenigde Staten. Martha volgde haar man tijdens de onafhankelijkheidsoorlog en hielp mee om het moreel van de Amerikaanse troepen op te krikken.

Afgeleide namen: Maart, Maarten, Maartje, Maerten, Mart, Marte, Martijn, Martien, Martin, Martinus

Geboortekaartjes met de naam Martha

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Martha. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Martha of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Martha kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Martha of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455