Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Marlies

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Marlies: Marlies bestaat uit twee namen: Maria, met als waarschijnlijke betekenis "bitterheid" en Elisa, met als betekenis "God is mijn eed".

Bekende naamdragers

Marlies Göhr (1958) is een voormalige Oost-Duitse sprintster, die als eerste vrouw de 100 m binnen 11 seconden liep. Marlies werd tweemaal olympisch kampioene, tweemaal wereldkampioene en elfmaal Europees kampioene. Ze is moeder van dochter Nadja. Na haar sportcarrière werkte ze als kinderpsychologie in een kinderziekenhuis.

Marlies Heuer (1952) is een Nederlandse actrice. Marlies werd in 1991 bekroond met een Albert van Dalsumprijs voor de productie Gebeurd in Turijn. In 1998 ontving ze een Theo d'Or voor haar rol als Hedda Gabler.

Afgeleide namen: Marlieke, Marlien, Marlies, Marylise

Geboortekaartjes met de naam Marlies

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Marlies. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Marlies of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Marlies kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Marlies of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455