Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Marlène

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Marlène: De meisjesnaam Marlène heeft als betekenis "vrouw uit Magdala".

Bekende naamdragers

Marlène de Wouters(1963) is een voormalige tenniskampioene en een Belgische journaliste en tv-presentatrice. Marlène werd op haar twaalfde nationaal tenniskampioene van Nederland en op haar veertiende won ze de Europese finale in Barcelona. Marlène werd De Tennisballerina genoemd door haar gracieuze verschijning op het tennisveld. Na haar tenniscarrière begon ze te werken als presentatrice en werd ze één van de twee leading ladies van VTM, de eerste commerciële zender in Vlaanderen. Marlène kreeg voor haar presentatiewerk vijf Gouden Ogen en werd bekroond als Beste Presentatrice en voor Beste Talkshow.

Afgeleide namen: Marleen, Marlein, Marlena, Marlene, Marleyne

Geboortekaartjes met de naam Marlène

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Marlène. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Marlène of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Marlène kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Marlène of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Marlène   11 Dec 2012
Ik draag met trots deze naam. Er word vrijwel altijd heel leuk op gereageerd, alleen stoort het me, dat bijna niemand de moeite doet, het goed uit te spreken.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455