Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mark

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Mark: Marc is afgeleid van Marcus, met als betekenis "de strijder".

Bekende naamdragers

Mark Eyskens (1933) is een Belgische econoom en politicus. Mark bekleedde een indrukwekkend aantal academische functies, waaronder lid van het Belgisch comité van de Club van Rome, lid van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten, voorzitter van het Centrum voor Europese Cultuur, voorzitter van het Instituut voor Europees beleid en voorzitter van de Raad voor Europees Onderzoek. Tussen 1976 en 1992 maakte Mark deel uit van dertien opeenvolgende regeringen, waarin hij verschillende functies bekleedde. Zo was hij onder meer Minister van Financiën en Minister van Buitenlandse Zaken. In 1981 was hij voor minder dan een jaar eerste minister van België voor de CVP.

Mark Tijsmans (1969) is een Vlaams acteur, zanger en auteur. Mark werd bekend door zijn hoofdrollen in de series Het Park, Thuis en Flikken. In 2006 won Mark een Vlaamse Musicalprijs voor zijn rol als Harrie in Mamma Mia. Hij maakte zijn debuut als jeugdauteur met het boek Het Geheim Van Te Veel Torens. Mark werd genomineerd voor diverse Vlaamse boekenprijzen en won de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen in de categorie 10 tot 12 jaar.

Mark Twain (1835-1910) was een Amerikaanse schrijver en humorist, die door sommigen wordt beschouwd als de vader van de Amerikaanse literatuur. Mark is vooral bekend van zijn romans De Lotgevallen Van Huckleberry Finn en De Lotgevallen van Tom Sawyer. Mark bevriend met presidenten, kunstenaars, industriëlen en Europese koningshuizen.

Afgeleide namen: Marc, Marcel, Marcela, Marcelin, Marcelis, Marcelina, Marcelis, Marcelle, Marcello, Marcelus, Marcellus, Marciano, Marco, Marcus, Marselis

Geboortekaartjes met de naam Mark

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mark. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mark of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mark kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mark of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455