Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Marius

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Marius: Marius is afgeleid van het Latijnse maris, met als betekenis "de mannelijke".

Bekende naamdragers

Marius Petipa (1818-1910) was een Frans balletdanser en choreograaf. Marius wordt beschouwd als een van de invloedrijkste personen van het ballet. Vele hedendaagse choreografen worden nog geïnspireerd door zijn werk. Marius heeft ook een aantal bekende balletten gecreëerd, zoals The Pharaoh's Daughter, Don Quichote en The Sleeping Beauty.

Marius Duintjer (1908-1983) was een Nederlands architect, die bekend is als ontwerper van het stationsgebouw van Schiphol. Marius werkte vooral met sterke geometrische vormen.

Afgeleide namen: Mario, Marinus, Maurus

Geboortekaartjes met de naam Marius

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Marius. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Marius of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Marius kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Marius of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455