Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Marina

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong:

Betekenis Marina: Marina betekent "van de zee".

Bekende naamdragers

Marina Sirtis (1955) is een Brits-Amerikaans actrice, die vooral bekend is van haar rol als Deanna Troi uit de televisieserie Star Trek: The Next Generation. In 1978 maakte ze haar filmdebuut in de The Thief Of Baghdad. In 1992 trouwde ze met rockgitarist Michael Lamper. Marina is vegetariër en steunt groepen die opkomen voor dierenrechten.

Afgeleide namen: Marijne, Marijntje, Marijtje, Marin, Marinda, Marinde, Marine, Marinka, Marinn, Marinte, Marinthe, Mario, Marion, Marius

Geboortekaartjes met de naam Marina

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Marina. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Marina of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Marina kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Marina of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Marina   31 Oct 2013
In Vlaanderen is de naam Marina niet zo populair. Waarom? In de woordenboek staat de naam Marina synoniem met "ordinair meisje". Ook het lied van Rocco Granata over Marina heeft de naam geen goed gedaan. Vandaag staat er in de krant dat Kinepolis, naar aanleiding van de film Marina van Stijn Coninx, eerherstel wil voor alle Marina’s in Vlaanderen. Ze wil de term te laten schrappen uit het woordenboek.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455