Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Marike

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Marike: De meisjesnaam Marike is afgeleid van Maria, bekend als de moeder van Jezus. Een mogelijke verklaring van Maria is "bitterheid".

Bekende naamdragers

Marike Jager (1979) is een Nederlandse zangeres, gitarist en componist. Ze leerde gitaarspelen tijden haar wereldreizen. Haar eerste liedje Lizzy schreef ze in Zuid-Afrika. In 2003 won Marieke Jager de Grote Prijs van Nedeland in de categorie singer-songwriter. Ze heeft een heel boeiend en divers repertoire. In 2006 brengt ze haar debuutalbum The Beauty Around uit.

Afgeleide namen: Maria, Marieka, Marika, Marijke, Marieke, Riek

Geboortekaartjes met de naam Marike

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Marike. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Marike of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Marike kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Marike of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

marijke   16 Oct 2009
De meisjesnaam Marike is afgeleid van Maria, bekend als de moeder van Jezus. Een mogelijke verklaring van Maria is "bitterheid


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455