Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Marijke

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Marijke: De meisjesnaam Marijke is afgeleid van Maria, bekend als de moeder van Jezus. Een mogelijke verklaring van Maria is "bitterheid".

Bekende naamdragers

Marijke Merckens (1940) is een Nederlands actrice en zangeres. Bij het grote publiek is Marijke vooral bekend door haar rol als Rosmarijn in de jeugdserie De Zevensprong. Marijke is ook te horen in hoorspelen, zoals in Kortsluiting. Als zangeres bracht ze de liedjes De Modepop, Happy End, Mammie en Kareltje de Grote.

Marijke Hofkens (1963) is een Vlaams actrice die vooral bekend is als Leontien Vercammen uit de één-serie Thuis. Marijke speelde gastrollen in onder andere de televisieseries Witse, Wittekerke, Windkracht 10 en F.C. De Kampioenen.

Afgeleide namen: Maria, Marieka, Marieke, Marika, Marije, Marijtje, Marika, Marike, Mariken

Geboortekaartjes met de naam Marijke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Marijke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Marijke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Marijke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Marijke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Anke   20 Jan 2011
mijn mama heet marij dat is ook afgeleid van marijke


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455