Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Maria

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Maria: De betekenis van Maria is onduidelijk, maar waarschijnlijk is de betekenis "bitterheid". Maria wordt dikwijls gebruikt als laatste voornaam in katholieke kring, ook bij jongens.

Bekende naamdragers

Maria is in het Nieuwe Testament en in de Koran moeder van Jezus. Voor katholieken is Maria de belangrijkste heilige. Verschillende liturgische feesten en hoogfeesten worden ter ere van Maria gevierd. In de katholieke Kerk wordt geloofd dat Maria altijd maagd is geweest en dat haar huwelijk met Jozef enkel geestelijk was.

Maria van Bourgondië (1457-1482) was hertogin van Bourgondië, Brabant, Limburg, Luxemburg en Gelre en vorstin van de Nederlandse Gewesten. Ze was de enige dochter van Karel de Stoute en Isabella van Bourbon en nam na de dood van haar vader in 1477 het bewind over. Hierdoor werd ze een potentiële bruid van heel wat prinsen en koningen. In hetzelfde jaar huwde Maria met Maximiliaan I van Oostenrijk, waardoor er een einde kwam aan haar korte regeerperiode. Ze kregen twee kinderen: Filips de Schone en Margaretha van Oostenrijk. Maria overleed op 25-jarige leeftijd aan de gevolgen van een val van haar paard tijdens een valkenjacht.

Afgeleide namen: Marie, Marieka, Marieke, Mariet, Mariette, Marika, Marion, Marrie, Marije, Marijke

Geboortekaartjes met de naam Maria

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Maria. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Maria of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Maria kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Maria of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

maria   01 Mar 2012
ik hou van deze naam!!!!!!... daarom raad ik iedereen aan deze naam te kiezen alleen ..... de betekenis nou ja ....

maria   01 Mar 2012
maria is een top naam maar liever had ik gewild dat ik maria rosa heet ofzo 2 namen vind ik ook mooi

anna verstraete   14 Nov 2011
bitter eb bitterheid, mijn schoondochter vind de betekenis verheven, ik niet


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455