Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Margot

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Margot: Margot is een verkorting van Margaretha dat afgeleid is van het Griekse woord margarite dat "parel" betekent.

Bekende naamdragers

Margot Derycke (1986) is een Belgische omroepster bij het radio Donna. Ze begon haar loopbaan bij de radio nadat ze de wedstrijd "Word Presentator van Donna's Top 2005" won. Ze presenteert elke zondagmiddag Donna Weekend.

Margot Frank (1926-1945) is de zus van Anne Frank, het slachtoffer van de Holocaust dat bekend werd door haar dagboek. Ook Margot Frank hield een dagboek bij maar dat werd nooit gevonden. Ze werd door velen omschreven als een voorbeeldige dochter die ervan droomde om ooit kraamverzorgster te worden. Ze leefde samen met Anne ondergedoken in het Achterhuis en werden in uiteindelijk in 1945 omgebracht in het kamp Bergen-Belsen.

Margot De Ridder (1991) is een Vlaamse actrice die optreed in televisieseries en theater en ook zingt. Toen ze zeven jaar was vertolkte Margot de rol van Dorien in de televisieserie Flikken.

Afgeleide namen: Margaux, Margaretha, Margareta, Margrita, Marga, Margarita, Margit, Margo, Margreet, Margriet, Margrita

Geboortekaartjes met de naam Margot

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Margot of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje margotReacties

Reacties in verband met de voornaam Margot kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Margot of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Margot   18 Jun 2020
Ik noem al 57 jaar Margot.Ik heb er steeds positieve ervaringen mee gehad,en voelde me goed met de keuze van mijn moeder.Ik hoor mijn naam nu meer,vroeger was ik enorm speciaal met deze naam,maar ik vind het nu nog steeds tof.Doms word ik Majo genoemd,als kindjes de r nog niet goed kunnen uitspreken in mijn klas,schattig toch he

margot   08 Dec 2013
Ik ben blij met zo'n naam als margot Ik had geen andere naam gewild

anoniempje   05 Feb 2012
eeeeey ik noem nie margot... gelukkig maar sorry mensen maar ik vind het een afgrijselijke naam (grapsje) gelukkig dat je tot hier hebt doorgelezen he!!! maar ik wens niemand toe dat die MONSTERHIGH heet want die naam is afgrijselijk xje van mij een monsterhigh hater

Janne   04 Jan 2012
Ons mam heet Margot. Ik vind het heel goed bij haar passen omdat ik het een diepe en mooie naam vind. Je spreekt het toch niet uit als Margot? maar als Margo, dus wrm gezeur over de 't'?

margot   15 Jan 2011
mij noemen ze meestal mootie; ik vind margot een prachtige naam!!

margot   20 May 2010
ik vint het lelijke naam ik wouw niet margot noemen ik haat me zelf iedereen noemt me got en dan ben ik boos ha dit kots

Margot   02 Nov 2009
ze noemen mij mygoat, go, gootje, mijngod topnaamdus

margot   20 Oct 2009
mij noemen ze goot! of gooti!

margot de kyzer   13 Sep 2009
ik wil weten wat mijn naam betekent

margot   18 Apr 2009
Dit is leuk,aangezien ik getrouwd ben met mijn griekse man! Nu voel ik me nog meer een griekse!

margot   17 Nov 2008
mij noemen ze Margi of Margareta,... ik heb echt veel bijnamen. Mijn kleine nichtje noemde me OotjeMargot   17 Sep 2008
ik noem Margot en ben blij dat ik zo noem! Maar alsk ik ooit een dochtertje krijg dan noem ik ze Marie. En mijn zoontje Louis. Margot, dé naam, het heeft het gwn. Toedles.

margot   16 Sep 2008
mij noemde ze go of gogo maar dan dus met de gue

Stefan Timmermans   31 Jul 2008
onze dochter margo genoemd, inigtieel noemde margo als peuter zichzelf mo, of mo-ke en de naam komt in vlaanderen maart sporadisch voor. In wallonie is margaux meer gangbaar. Als 2de naam hebben we Ann-Sophie gekozen

margot   25 Apr 2008
bij de ene site staat dat de naam uit frankrijk komt en bij deze uit griekenland :S

margot   19 Sep 2007
dit is de allermooiste naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455