Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Marcus

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Marcus: Marc is afgeleid van het Latijnse Mars, met als betekenis "de strijder".

Bekende naamdragers

Marcus was de schrijver van het evangelie volgens Marcus, dat het oudste en kortste evangelie is en als tweede evangelie in de canon van de Bijbel is opgenomen. Volgens de traditie van de kerk was Marcus de man die water voor het Laatste Avondmaal.

Marcus Aurelius (121-180) was keizer over het Romeinse Rijk van 161 tot 180 en was de vijfde en laatste van de adoptiefkeizers. Hij was het toonbeeld van een rechtvaardig en menselijk. Marcus was aanhanger van de Stoïcijnse leer van Epictetus. Tijdens zijn langdurige oorlog tegen de Germanen kreeg hij kans om zijn beroemde filosofische werk Meditaties te schrijven.

Afgeleide namen: Marc, Marcel, Marcela, Marcelin, Marcelis, Marcelina, Marcelis, Marcelle, Marcello, Marcelus, Marcellus, Marciano, Marco, Marselis

Geboortekaartjes met de naam Marcus

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Marcus. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Marcus of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Marcus kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Marcus of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Judith   23 Feb 2014
Onze zoon heet Marckus, met een c en een k, omdat we dit wel apart vonden. We vinden Marckus een stoere en mannelijke naam. Danny & Judith.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455