Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Marco

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Marco: Marco is afgeleid van het Latijnse Mars, met als betekenis "de strijder".

Bekende naamdragers

Marco Borsato (1966) is een Nederlandse zanger die oorspronkelijk in het Italiaans zong, maar brak pas echt door toen hij in 1994 overging naar het Nederlands. In 1990 won hij de Soundmixshow. Hij is vooral bekend van het nummer Dromen Zijn Bedrog. Met Rood behaalde Marco in 2006 zijn tiende nummer 1-hit in de Nederlandse hitlijst. Hij won van 1996 tot en met 2006 alle TMF-awards als Beste Zanger Nationaal. Maroc is getrouwd met Leontine Ruiters, met wie ze samen drie kinderen krijgen: Luca , Senna en Jada. Hoewel hij bij de bestbetaalde zangers van Nederland hoort, kwam hij in 2009 in financiële problemen toen het The Entertainment Group, waarvan Borsato mede-eigenaar is, failliet ging.

Marco Polo (1254-1324) was een Venetiaans handelaar en ontdekkingsreiziger. Zijn vader Nicolò Polo en oom Maffeo Polo vertrokken in 1271 op een reis naar in gezelschap van twee Dominicanen, die hen echter al snel in de steek lieten. De Polo's werden populair in China en Marco ondernam er meerdere diplomatieke missies. In 1298 werd Marco gevangen genomen tijdens een oorlog tussen Venetië en Genua. Tijdens zijn gevangenschap vertelde Marco zijn verhalen aan Rustichello van Pisa, die er een boek van maakte, getiteld Il Milione. Het bekend modemerk Marc O'Polo heeft zijn naam aan Marco Polo ontleend.

Afgeleide namen: Celia, Celina, Marcel, Marcela, Marcelin, Marcelina, Marcelis, Marcelle, Marcelus, Marcellus, Marselis

Geboortekaartjes met de naam Marco

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Marco. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Marco of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Marco kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Marco of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455