Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Marcel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Marcel: Marcel is afgeleid van het Latijns Mars met als betekenis "de strijder".

Bekende naamdragers

Marcel Lüske (953) is een Nederlands professionele pokerspeler. Typisch is dat Marcel Lüske zijn zonnebril ondersteboven draagt. In 2001 en 2004 was hij Europees Pokerspeler van het jaar.

Marcel Vanthilt (1957) is een Vlaamse muzikant, mediafiguur en presentator. Marcel Vanthilt werd als zanger bekend in 1981 toen hij de groep Arbeid Adelt oprichtte. Van 1987 tot 1990 was hij Video jockey bij MTV in Londen. Vanaf 1998 presenteerde hij verschillende televisieprogramma's, waaronder Via Via, De Lage Landen, Tien voor Taal, Tilt! en Wit In Vegas. Marcel is een berucht jurylid van de preselectie voor het Eurovisiesongfestival, waarbij hij kandidaten regelmatig afkraakt.

Afgeleide namen: Celia, Celina, Marcela, Marcelin, Marcelina, Marcelis, Marcelle, Marcelus, Marcellus, Marselis

Geboortekaartjes met de naam Marcel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Marcel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Marcel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Marcel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Marcel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455