Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Marc

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Marc: Marc is afgeleid van het Latijnse Mars, met als betekenis "de strijder".

Bekende naamdragers

Marc de Hond (1977) is een Nederlands tv-presentator, schrijver en speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Marc presenteert het programma Expedition Unlimited voor LLiNK en is geeft commentaar bij de pokerwedstrijden op RTL 7. In 2008 verscheen zijn boek Kracht waarin hij schrijft over zijn revalidatie na het oplopen van een dwarslaesie in 2002. In 2010 lanceerde Marc samen met zijn vader Maurice de Hond Schaduwkamer, een website waar men mee kan stemmen met alle belangrijke stemmingen in de Tweede Kamer.

Marc Sleen (1922) is een Vlaamse striptekenaar die vooral bekend is van zijn stripreeks De avonturen van Nero & Co. De figuren in deze stripreeks zijn antihelden met zeer herkenbare menselijke gebreken en de situaties waren vaak erg absurd. In 2002 ontving Marc de Stripvos van het Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde, een prijs voor personen of instellingen die van grote betekenis zijn voor de Vlaamse stripwereld.

Afgeleide namen: Marcel, Marcela, Marcelin, Marcelis, Marcelina, Marcelis, Marcelle, Marcello, Marcelus, Marcellus, Marciano, Marco, Marcus, Mark, Marselis

Geboortekaartjes met de naam Marc

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Marc. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Marc of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Marc kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Marc of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

marc   05 Mar 2012
elke site heeft een andere betekenis deze is toch dde beste


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455