Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mara

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Mara: Mara is een Hebreeuwse naam met als betekenis "bitterheid". Mara is ook de naam van een rivier in Kenia, waarna Mara Yamauchi is vernoemd (zie onder).

Bekende naamdragers

Mara Santangelo (1981) is een Italiaanse professionele tennisspeelster die in 2006 in Bangalore haar eerste WTA-toernooi in het enkelspel won. Samen met Alicia Molik won ze het dubbelspel op Roland Garros.

Mara Yamauchi (1973) is een Britse langeafstandsloopster. In 1998 werd Mara Engelse kampioene veldlopen. In 2007 won ze op de Gemenebest Spelen een bronzen medaille op de 10.000 m en een jaar later won ze de marathon van Osaka.

Mara Wilson (1987) is een Amerikaanse actrice die vooral bekend als Natalie in Mrs. Doubtfire en als Matilda in Matilda.

Afgeleide namen: Mari, Maria, Marie,Marieka, Marieke, Mariet, Mariette, Marica, Marika, Marita, Marion, Marrie, Marijke

Geboortekaartjes met de naam Mara

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mara. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mara of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mara kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mara of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Mara   31 Dec 2011
Ben nog nooit iemand tegengekomen met mijn naam, ze zijn er toch wel!

Mara   26 Feb 2011
I love my name

mara   18 Feb 2011
• De naam 'Mara' verwijst naar een bijbelverhaal uit Exodus (15:23). Hierin wordt verteld hoe het volk Israël al drie dagen door de woestijn trekt zonder water te vinden. Dan komen ze in Mara. Daar is water, maar het is zo bitter dat het niet te drinken is. Het volk beklaagt zich bij hun leider Mozes en vraagt: "Wat moeten we drinken?" Mozes bidt tot God en God wijst hem op een stuk hout. Wanneer Mozes dat in het water gooit, wordt het water zoet. Mara is een plek waar kansen voor mensen kunnen keren, waar het positieve de boventoon gaat voeren. • In de bijbel staat "Noem mij niet Naomi, noem mij Mara, want de Almachtige heeft mij veel bitterheid aangedaan". • De mara, pampahaas of Patagonische haas (Dolichotis patagonum) is een knaagdier van de Patagonische pampa's en andere Argentijnse graslanden. Alhoewel de mara uiterlijk veel weg heeft van een haas of een kleine antilope, is hij nauwer verwant met de cavia. • In Buddhism, Māra is the demon who tempted Gautama Buddha by trying to seduce him with the vision of beautiful women who, in various legends, are often said to be Mara's daughters. • Mara (Italië), een plaats in de Italiaanse provincie Sassari • Mara (Spanje), een plaats in de Spaanse provincie Zaragoza • Mara (Venezuela), een gemeente in Venezuela • Mara (regio), een regio in Tanzania • Mara (rivier in Kenia en Tanzania), een rivier in Kenia en Tanzania • Mara (rivier in Roemenië), een rivier in Roemenië • Masai Mara, een nationaal park in Kenia • Mara Salvatrucha:Het begrip Mara Salvatrucha (ook wel Mara genoemd) staat voor een aantal criminele bendes, die op het Amerikaanse kontinent gevestigt zijn.

Mara   16 Feb 2011
Ik heet al heeeeel lang Mara. Waarschijnlijk was ik een van de eerste of tweede of...? in Nederland die deze naam bij de geboorte kreeg. Mensen vonden mijn naam altijd mooi. Ik ook. Ik had geen andere naam willen hebben. Deze past bij mij.

Mara   13 Nov 2010
Het is niet alleen een hebreeuwse naam, maar ook een bijbelse.

mara    01 Nov 2010
ja leuke naam he

MARA   17 Sep 2009
Leuke naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455