Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Manuel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Manuel: Manuel is afgeleid van Immanuel dat "God met ons" betekent. Immanuel is de naam die de profeet Jesaja and de Messias gaf.

Bekende naamdragers

Manuel Beltran (1971) is een Spaans wielrenner die ervoor bekend is dat, alhoewel hij een uitstekende wielrenner is, slecht zelden wint. Zo won hij slechts één wedstrijd: de Ronde van Catalonië in 1999. In 2000 eindigde hij als elfde in de Ronde van Frankrijk.

Manuel Noriega (1938) was een dictator van Panama. Alhoewel hij nooit staatshoofd was werkte hij met stromannen. Maunuel Noriega maakte Panama tot een draaischijf van de drugshandel en witwassen. In 1989 werd hij door de Amerikanen gearresteerd tijdens een omstreden interventie en veroordeeld tot een celstraf van 40 jaar.

Afgeleide namen: Emanuel, Imanuela, Immanuël, Maan, Manuel, Manuela, Manuelita, Manuele, Manuelle, Mendel

Geboortekaartjes met de naam Manuel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Manuel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Manuel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Manuel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Manuel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Manuel   09 Jul 2012
Als ik me voorstel aan andere mensen, krijg ik altijd te horen dat Manuel een mooie naam is. Vind ik ook, toevallig.

manel   24 Jul 2009
manel staat er niet bij

Manuel   24 Jan 2009
Betekent "Manuel" ook niet gewoon "zoon van God"?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455