Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Maja

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Maja: De meisjesnaam Maja betekent "moeder". In de mythologie is Maja is de naam van de dochter van Atlas, de mooiste van de Pleiaden en moeder van Hermes. In sommige landen is Maja een verkorting van Maria.

Bekende naamdragers

Maja Hendrickx (1978) is een Vlaamse actrice. Maja speelt vooral gastrollen in Vlaamse reeksen, zoals Spoed, Thuis en F.C. De Kampioenen.

Maja van den Broecke is een Nederlandse actrice, die met haar mollig figuur bekend werd als naaktmodel op kunstzinnige foto’s. Als actrice brak ze in Nederland door met de rol van Josje in de televisieserie Vrouwenvleugel. Ze speelde in films zoals Springen en Hector, Villa Des Roses, Pietje Bell 2: De Jacht Op De Tsarenkroon.

Afgeleide namen: Maeja, Maj, Moja, Maaja, Maya

Geboortekaartjes met de naam Maja

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Maja. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Maja of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Maja kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Maja of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455