Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Maike

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Maike: De meisjesnaam Maike is afgeleid van Maria, met als betekenis "bitterheid".

Bekende naamdragers

Maike Boerdam (1976) is een Nederlandse actrice enmusicalster. Maike werd bekend voor haar rol als Betsy in de jeugdserie Big en Betsy. Voor haar rol als Sally Sally in The Hired Man werd ze in 2001 genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor aanstormend talent. Een jaar later ontving Maike de Pall Mall Export Prijs voor haar artistieke verdiensten in het buitenland en haar unieke talent.

Maike Meijer (1967) is een Nederlands actrice die vooral bekend van haar rol als Mariska in de politieserie Luifel & Luifel en van de komedieserie Toren C. Toen ze in 1992 afstudeerde aan de Toneelacademie kreeg ze de Henriƫtte Hustinxs Prijs voor meest veelbelovende studente.

Afgeleide namen: Maaike, Mae, Mari, Marieka, Marieke, Mariet, Mariette, Marika, Marion, Marrie, Marije, Marijke, Mayke, Meike

Geboortekaartjes met de naam Maike

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Maike. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Maike of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Maike kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Maike of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455