Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mads

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Mads: Mads is een verkorting van Mattheus, met als betekenis "geschenk van Jahweh". Mogelijk is Mads verkorting van Martius en zou dan "van Mars" betekenen.

Bekende naamdragers

Mads Wittermans (1977) is een Nederlandse acteur, die bekend werd met zijn rol als Ot van Zeventer in de serie Fort Alpha, dat gaat over een havoklas op het Alpha College. Verder was Mads te zien in de films Van God Los, Phileine Zegt Sorry, De scheepsjongens Vvan Bontekoe, De Schippers van de Kameleon en Doodeind. Mads is ook dikwijls te zien op het toneel.

Afgeleide namen: Maarten, Maat, Mats, Matsen, Matsje

Geboortekaartjes met de naam Mads

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mads. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mads of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mads kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mads of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455