Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Madeleine

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Madeleine: De meisjesnaam Madelaine betekent "vrouw uit Magdala".

Bekende naamdragers

Madeleine Albright (1937) is een Amerikaans diplomate en politica van Tsjechische komaf. Ze was van 1997 tot 2001 Minister van Buitenlandse Zaken tijdens het presidentschap van Bill Clinton. Daarvoor was Madeleine ambassadeur bij de Verenigde Naties.

Madeleine van Zweden (1982) is Prinses van Zweden en Hertogin van Hälsingland en Gästrikland. Madeleine is de jongste dochter van Koning Karel Gustaaf van Zweden en Koningin Silvia en derde in de lijn van troonopvolging. In 2008 kreeg ze door Forbes Magazine 12de plaats op de lijst van de 20 Hottest Young Royals.

Afgeleide namen: Madalena, Maddie, Maddy, Medelein, Madeleine, Madeley, Madelon, Magdalena

Geboortekaartjes met de naam Madeleine

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Madeleine. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Madeleine of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Madeleine kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Madeleine of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455