Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Maartje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Maartje: De meisjesnaan Maartje is afgeleid van de Latijnse naam Martius, met als betekenis "afkomstig van Mars" betekent.

Bekende naamdragers

Maartje van Weegen (1950) is een Nederlandse televisiepresentatrice. Ze maakte haar debuut met het programma Studio Vrij. Daarna werd Maartje TV-omroepster en het gezicht van het populaire kennisspel Cijfers en Letters. Bij de KRO kreeg ze een eigen radioprogramma Ratel, waarin luisteraars in discussie gingen met programmamakers. Maartje presenteerde bij NOS als eerste het nieuws als echte anchor.

Afgeleide namen: Martinus, Martina, Maart, Maarten, Maatje, Maerten, Marten, Martianus, Martin, Martien, Martijn, Marte, Martje, Martijntje, Tieneke, Tina, Tine, Tineke, Ties, Tinus

Geboortekaartjes met de naam Maartje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Maartje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Maartje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Maartje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Maartje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

joep    10 Apr 2013
ik heb een stageren en die heet ook maartje

Maartje   02 Oct 2012
Geweldige naam! Beter dan Emma, Sophie, Tessa of zo'n andere 'standaard' naam..


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455