Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Maarten

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Maarten: Maarten is een verkorting van de Latijnse naam Martius dat "van Mars" betekent. De jongensnaam Maarten is veel populairder in Nederland dan België.

Bekende naamdragers

Maarten Biesheuvel (1939) is een Nederlands schrijver die in 1972 bekend werd met zijn verhalenbundel In de Bovenkooi. Hij schreef realistische verhalen naast surrealistische vertellingen. In 2007 ontving Maarten Besheuvel de P.C. Hoofdprijs, een van de belangrijkste literatuurprijzen in het Nederlandse taalgebied.

Maarten Vrolijk (1919-1994) was een Nederlands politicus van de PvdA. In 1956 werd hij Tweede Kamerlid. Tijdens het cabinet Cals was hij Minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk.

Afgeleide namen: Martinus, Martina, Maart, Maerten, Marten, Martianus, Martin, Martien, Martijn, Maartje, Maatje, Marte, Martje, Martijntje, Tieneke, Tina, Tine, Tineke, Ties, Tinus

Geboortekaartjes met de naam Maarten

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Maarten of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje maartenReacties

Reacties in verband met de voornaam Maarten kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Maarten of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Maarten   23 Oct 2012
Er bestaan geen mooiere namen

Maarten vanbergen   05 Mar 2012
maarten is de mooiste naam omdat ik zo noem

Maarten.V   28 Mar 2011
ik heet maarten

Maarten DG   08 Feb 2011
ik vind het maar een rare naam

maarten   20 Oct 2010
ik vind herteen leukke naam voor iemand die 1,82 is totsiensen nog een goededag verder !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maarten   28 Sep 2010
da ge zo heet...

Lex   20 Aug 2010
Maarten is een erg voluptueuze en volronde naam. Er straalt een soort oerkracht vanaf. Een van mijn helden heet zo. Hé, ouwe boef van me.

maarten S.   25 May 2009
Blij dat je zo noemt? of blij dat je zo heet? Ik ben in ieder geval trots op mijn naam , past wel bij mij 1.95m Vind alleen raar als ik soms mensen zie met de naam maarten , dan vind ik dat precies alsof die naam Maarten niet bij hun past

Maarten H   14 Jun 2008
Maarten; Afgeleid van het Germaanse 'maht', met de betekenis 'macht', en 'hild; met de betekenis 'strijd'. De naam betekent dus: machtige strijder. De naam is vooral bekend van de Heilige Martinus, rond ca. 370 de bisschop van Tours in Frankrijk en daarbuiten zeer vereerde heilige. Volgens de legende zou hij, toen hij Romeins soldaat was, zijn mantel door deze met zijn zwaard door midden te snijden, te hebben gedeeld met een bedelaar. Zelf vind ik het een fijne naam.

maarten   23 Mar 2008
ik vindt dat er meer over mijn naam moet staan van wat het betekkent. omdat ik maarten heet zeg ik doe het AUB. en nog een fijne dag verder!!!!!!!!!!!!

maarten   19 Mar 2008
ik ben blij dat ik zo noem


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455