Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mélanie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Melanie: Melanie is afgeleid van het Griekse melaina, dat "zwart" betekent.

Bekende naamdragers

Melanie Safka (1947) is een Amerikaanse zangeres, bekend van het liedje Beautiful People. Reeds op 5-jarige leeftijd nam Melanie haar eerste plaatje op. Tijdens haar optrede Woodstock-festival in 1969 stak het publiek kaarsen op, en zette hiermee een traditie in werking. Melanie wordt beschouwd als een belangrijke vrouwelijke singer-songwriter.

Melanie Brown (1975) is een Britse zangeres, die bekend is als één van de vijf zangeressen van de meidenband Spice Girls, waarin ze bekend was als Scary Spice. Als soloartiest zingt ze als Melanie B en Mel B. Melanie is verloofd geweest met Eddie Murphy, die de vader is van haar dochter Angel Iris Murphy Brown.

Melanie Chisholm (1974) is een Brits zangeres, die eveneens zong bij meidenband Spice Girls, als Sporty Spice. Als soloartiest treedt ze op onder de naam Melanie C of Mel C. Als soloartieste scoorde ze twee nummer 1-hits in de Nederlandse Top 40. Tijdens de Spice Girls-jaren leed ze aan anorexia nervosa, maar na gebruik van antidepressiva kwam ze veel aan.

Melanie Griffith (1957) is een Amerikaanse filmactrice, die in 1975 bekend werd voor haar rol in de film Night Moves. Melanie is vier keer getrouw geweest en staat bekend om haar vele bezoekjes aan de plastisch chirurg.

Afgeleide namen: Malanie, Mela, Melana, Melani, Melania, Melannie, Mella, Mellanie, Melli, Mellie, Melly, Meloni, Melonie, Melonnie, Melony

Geboortekaartjes met de naam Melanie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Melanie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Melanie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Melanie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Melanie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455